© VDB

10de editie boksgala Memorial Gebroeders Delannoit met Sacha Yengoyan als publiekstrekker

De tiende editie van het boksgala Memorial Gebroeders Delannoit, zaterdag 27 juni in sporthal De Veldmuis in Geraardsbergen, werd maandagavond voorgesteld in Provinciaal Domein De Gavers in Onkerzele. in de hoofdkamp staat Sacha Yengoyan tegenover de Georgiër Gary Abajyan.

‘Deze jubileumeditie zal meer dan waarschijnlijk meteen ook de laatste in het rijtje zijn’, meldde organisator Stefan Delannoit. ‘Wij hebben er met ons comité een lange weg opzitten. De cirkel is rond. De tiende editie is een feit. En wat voor een uitgave is dat. Wij hebben een pak profkampen, met Yengoyan als de ultieme publiekstrekker. Hij komt uit tegen Abajyan. Die 41-jarige Georgiër heeft 27 kampen gewonnen, waarvan 11 met knock-out. De 30-jarige Yengoyan zet daar 31 gewonnen kampen tegenover, waarvan hij er maar liefst 21 won door knock-out. Deze wedstrijd kan niet anders dan veel publiek trekken.’

‘Maar er is ook nog de ontmoeting bij de superlichtgewichten tussen de Nederlander Steve Suppan en de Duitser Suleyman Dag. De 21-jairge Suppan is nog maar aan zijn tweede kamp toe en zal het opnemen tegen de 36-jarige en stukken meer ervaren Dag, die 10 wedstrijden won, waarvan de helft met knock-out. Naast deze twee eerder geciteerde ontmoetingen bekampen Torres en Bartal elkaar nog en ook Nazaryan en da Fonceka. Zaterdag 27 juni wordt voor de boksliefhebbers een datum om met rood aan te kruisen.’

Programma:Zaterdag 27 juni vanaf 19u in sporthal De Veldmuis in Geraardsbergen

Amateurkampen:3x3:Hovannes Martirosyan (BC Genk) - Jan Delano (Ned)3x2:Sanne Vandermaelen (Asse) - Marte Daniels (Berlaar)6x3:Hovic Zhamkochyan (Compernol) - Tomas Bartunek (Slo)

Profkampen:6x3:Rustemi Kreschnek (Compernol) - Tomas Mrazek (Slo)3x3:Ruben Nazaryan (Meerhout - Gino da Fonceka (Ned)Christoffer Torres (Aalst) - Kurtulus Bartal (Genk)6x3:Steve Suppan (Ned) - Suleyman Dag (Dui)Sacha Yengoyan (Huughe) - Gary Abajyan (Geo) .

Meer sportnieuws