© JAA

Medische wereld organiseert solidariteitsactie voor Nepal

De bekende huisarts Evelyne Vanderschueren, haar echtgenoot-apotheker Yves Anslot en verpleegkundige Kris Garroy vormen de spil van een solidariteitsactie voor Nepal. “Zingen kunnen we niet, maar met lezingen over actuele gezondheidsthema’s hopen we toch heel wat mensen aan te spreken”, vertelt Vanderschueren.

JAA

Evelyne Vanderschueren heeft als holistisch arts een druk geconsulteerde praktijk op de hoek van de Churchilllaan en de Kuipersstaat. Haar aanpak – die vertrekt van het feit dat een mens meer is dan een lijf alleen en dat allerlei aspecten invloed kunnen hebben op de gezondheid – heeft de voorbije jaren heel wat mensen overtuigd. Haar echtgenoot runt apotheek ‘t Groen Kruis. Verpleegkundige Kris Garroy woont in Wijnegem.

“Onze persoonlijke link met het door de zware aardbeving getroffen land in de Himalaya is Hari (38)”, vertelt Kris Garroy. “Deze berggids ken ik al 20 jaar van vorige avontuurlijke reizen en de laatste tijd hebben we opnieuw veel contact met hem omdat we naar aanleiding van de achttiende verjaardag van onze zoon Tibo met de drie gezinnen een reis plannen naar het onbekende koninkrijkje Mustang, vrij geïsoleerd gelegen in het huidige Nepal.

De reisvoorbereiding was in volle gang, toen het nieuws van de aardbeving ook in de Voorkempen voor een emotionele schok zorgde. De gedachten van de zes avonturiers en hun kinderen waren meteen bij de Nepalezen en dan zeker bij Hari.

“Wat konden we doen? Zingen of dansen? Daar zijn we niet zo goed in vrees ik”, lacht dokter Evelyne Vanderschueren. “Ik stelde daarom voor om in onze niche te blijven en een avond rond gezondheid te organiseren en daarbij twee voordrachten te houden rond brandend actuele thema’s. Ikzelf spreek over het belang van de darm en hoe je die in topvorm houdt. Mijn collega-arts Bert Lefevre gaat in op de voedselhype van het moment: gluten. Zijn ze nu een vloek of net een zegen? Op 24 juni komt u er alles over te weten.”

Praktisch: Benefiet voor Nepal, woensdag 24 juni (20 u) met voordrachten over gezondheid in de KBC-toren in Antwerpen, Schoenmarkt 35. Tickets (20 euro) reserveren via friendsfornepal@gmail.com. Storten kan ook via BE41 7360 1331 2710 op naam van Nepal 2015.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio