Filmhuis verrast over plannen voor stadscinema

De oude stadsfeestzaal in de Merodestraat staat al enige tijd leeg. Foto: Patrick Hattori

Filmhuis verrast over plannen voor stadscinema

Print
Mechelen - Als het van het stadsbestuur afhangt, komt er opnieuw een bioscoop in het centrum van Mechelen. Een privépartner heeft interesse om er een uit te baten in de oude stadsfeestzaal in de Frederik de Merodestraat. Het Filmhuis reageert verrast.

Bij het Filmhuis vinden ze het vreemd dat ze niet geconsulteerd zijn over de plannen. “Terwijl wij als enige al bijna veertig jaar ononderbroken bezig zijn met het zéér succesvol vertonen van kwaliteitscinema in het stadscentrum”, reageert voorzitter Thomas Van Roost. Dit jaar heeft Het Filmhuis het seizoen afgesloten met 7356 toeschouwers, een record.

De vzw Filmhuis moet zelfs geregeld toeschouwers weigeren wegens een te volle zaal. “En de stad was ervan op de hoogte dat wij vragende partij zijn om op professionele basis een op kwaliteitsfilm gerichte cinema uit te baten”, vertelt Van Roost. De vzw heeft wel vragen bij de locatie. “Of een beschermd monument als de stadsfeestzaal de meest geschikte en goedkoopste locatie is om die stadsbioscoop in te richten, is een heel andere vraag.” 

De volledige open brief kan je lezen via deze link.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio