Speedboot over de kop tijdens BK waterski: twee gewonden

Print
Willebroek - Het Belgisch Kampioenschap waterski in Willebroek is zondagavond in mineur geëindigd. Tijdens de laatste wedstrijd raakten een piloot en een co-piloot, ex-kampioenen en erg gekend in het waterskiwereldje, gewond bij een ongeval met een speedboot. “De slachtoffers zijn gelukkig buiten levensgevaar”, zegt organisator Nico Bertels.

De laatste race op het kanaal van Willebroek was net begonnen toen omstreeks 17u een speedboot om een nog onduidelijke reden op zijn kant ging. Het vaartuig dreef af naar de rechteroever, raakte de wal en piloot Piotr Krasinski werd uit de boot gekatapulteerd. “De speedboot is ondersteboven over een afstand van zo’n vijftig meter over de oever geschoven, om uiteindelijk opnieuw in het water te belanden”, vertelt Bertels.

Bewustzijn verloren

Co-piloot Walter Kees bevond zich nog in de boot. Maar eens het vaartuig opnieuw in het water kwam, viel de man in het water. “Onze hulpdiensten op het water en onze duikers aan de kant zijn onmiddellijk in actie geschoten. Met behulp van een brancard haalden ze het slachtoffer uit het water. Hij had het bewustzijn verloren. Maar van zodra hij op het droge was, kwam hij weer bij”, legt Nico Bertels uit.

De twee slachtoffers kregen meteen de eerste zorgen toegediend. Ook een mug kwam ter plaatse. De mannen, een veertiger en een vijftiger uit Borsbeek en Hechtel-Eksel, werden overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) in Edegem. “Piotr die in het water werd gekatapulteerd, heeft vijf gebroken ribben overgehouden aan het ongeval. Walter heeft een hersenschudding en een nekfractuur opgelopen. De resultaten van verdere onderzoeken wachten wij nog af”, stelt de organisator.

Zoon was getuige

Zijn 20-jarige zoon heeft alles van heel dichtbij meegemaakt. “Toen het ongeval gebeurde, stond hij op zijn waterski’s achter de boot. Hij heeft onmiddellijk losgelaten. Hij is erg aangedaan”, zegt Nico Bertels. De speedboot waarmee het ongeval gebeurde, is gezonken. Pas enkele uren later kon hij door een zware kraan worden geborgen. 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio