Broers Huybrechts verslaan Australië voor plaats in halve finales op WK Darts

Foto: LAWRENCE LUSTIG

Broers Huybrechts verslaan Australië voor plaats in halve finales op WK Darts

Print

Ronny en Kim Huybrechts hebben België zondag in het Duitse Frankfurt een plaats in de halve finales van de World Cup Darts bezorgd. De Antwerpse broers deden dat door Australië met 2-1 te verslaan.

Ronny Huybrechts (PDC-35) leed een 4-2 nederlaag tegen Simon Whitlock (PDC-7). Kim Huybrechts (PDC-16) zette dat recht met een 4-3 zege tegen Paul Nicholson (PDC-31). In het beslissende dubbelspel trokken de Belgen met 4-2 aan het langste eind. Ronny Huybrechts maakte het met een 96 checkout op de bull in stijl af.

Zondagavond nemen Ronny en Kim Huybrechts het om een finaleplaats op tegen de winnaars van de partij van de Engelse eerste reekshoofden Phil Taylor (PDC-2) en Adrian Lewis (PDC-4) tegen de Duitsers Max Hopp (PDC-51) en Jyhan Artut (PDC-54). Ook de finale wordt zondagavond gegooid.

In 2013 werden Kim en Ronny Huybrechts vicewereldkampioen. In de finale bleken Taylor en Lewis toen met 3-1 te sterk. Vorig jaar eindigde het in de kwartfinales met een 2-1 nederlaag tegen de Nederlanders Michael van Gerwen (PDC-1) en Raymond van Barneveld (PDC-14), die Taylor en Lewis vervolgens de titel zouden afsnoepen.

Meer sportnieuws