Campina Energie eist wind voor iedereen

Leden van Campina Energie plaatsten op de grens met Nederland in Weelde-Statie een windvaandel. Foto: Bart Van den Langenbergh

Campina Energie eist wind voor iedereen

Print
Turnhout / Ravels -

Leden van de energie-coöperatie Campina Energie voerden zondagmiddag op de grens met Nederland in Weelde (Ravels) een symbolische actie voor het opeisen van de wind.

Met als motto ‘De wind is van iedereen!’ fietsten sympathisanten van de burgerbeweging Campina Energie zondagmiddag van Turnhout via het Bels Lijntje naar de grensovergang in Weelde­Statie. Pal op de grens hingen de actievoerders enkele windvaandels aan een paal naast het fietspad. De actie vond plaats naar aanleiding van de Internationale Dag van de Wind van vandaag, maandag. “We willen voor de burgers de wind claimen”, zegt Wout Baert van Campina Energie. “De wind is van iedereen en niet van een toevallige eigenaar van een perceel waar een windmolen kan komen. De burgers moeten het recht krijgen om te kunnen participeren in projecten.”

Een gelijkaardige actie vond het voorbije weekend ook plaats in De Panne, Watervliet, Maasmechelen en Overijse. De verbinding tussen deze uithoeken van Vlaanderen vormt een gebied waarbinnen burgers zeggenschap over de wind opeisten.

Campina Energie hing bij de vaandel ook een brief met meer verduidelijking over de actie voor voorbijgangers en fietsers.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio