Stad deelt 90.000 bloemen uit tijdens oogstfeest bloementapijt

Print
Antwerpen - De stad Antwerpen deelde zaterdag aan 10.000 bezoekers 90.000 bloemen en kruiden in potjes uit tijdens het oogstfeest van het bloementapijt op de Grote Markt. Het bloementapijt ‘Flower Power’ was een ontwerp van kunstenares Anne-Mie Van Kerckhoven en kwam er ter gelegenheid van de 450ste verjaardag van het stadhuis.

Vanaf vijf uur ’s morgens waren medewerkers van de groendienst in de weer om het oogstfeest in goede banen te leiden. De eerste bezoekers stonden om 9 uur al aan te schuiven en vanaf half tien werden de eerste bloemen en kruiden uitgedeeld.

Bezoekers konden kiezen welke soorten ze mee naar huis namen. En overal in de stad liepen mensen rond met bloemen van het bloementapijt. 

Schepen Philip Heylen: “Ik ben verheugd met de massale belangstelling en we maken nu al de belofte dat de stad Antwerpen niet opnieuw 23 jaar zal wachten vooraleer we met een volgend bloementapijt uitpakken.”

Omdat niet alle bloemen van het bloementapijt werden uitgedeeld, bekijkt de stad de aanvragen van verenigingen en sociale organisaties die interesse hebben in de overige bloemen en kruiden. 

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio