Wilde dieren in straten van Georgië na nachtelijk onweer

Print

Bij overstromingen in de Georgische hoofdstad Tbilisi zijn minstens acht personen om het leven gekomen. Het hevige onweer verwoestte zaterdagnacht ook grote delen van de zoo, zo berichtten plaatselijke media. Veel dieren, minstens zes tijgers, acht beren en zes leeuwen, braken uit en zwierven door de stad.

Uit veiligheidsoverwegingen schoten de politie en speciale eenheden verschillende dieren neer. Tv-zender Rustawi 2 zegt dat er in de buurt van een kinderziekenhuis zes wolven werden gedood. Op beelden op internet is een nijlpaard te zien op een overstroomd plein.

Ook een woonwijk werd overstroomd. Verschillende mensen werden door het water meegesleurd. President Georgi Margwelasvili betuigde zijn medeleven met de overleden slachtoffers. Alles wordt snel weer opgebouwd, zei hij. Regeringsleider Irakli Garibasvili sprak van “grote schade” als gevolg van de overstromingen.

De burgerbescherming van de zuidelijke Kaukasusrepubliek richtte een crisisteam op. Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Tbilisi riep mensen op om binnen te blijven.

MEEST RECENT