Foo Fighters zeggen af: dagje Pinkpop voor 20 euro

Dave Grohl (Foo Fighters) Foto: EPA

Foo Fighters zeggen af: dagje Pinkpop voor 20 euro

Print

Nederlanders die tickets waar ze 95 euro voor hebben betaald aanbieden voor 20 euro: je komt het niet vaak tegen. Toch gebeurt het momenteel. Sinds de organisatie van Pinkpop heeft aangekondigd dat de Foo Fighters zondagavond niet kunnen optreden door de beenbreuk van frontman Dave Grohl, kan u op diverse doorverkoopsites gouden zaken doen als u alsnog naar het festival in het Nederlands-Limburgse Landgraaf wil.

“Jammer genoeg komen de Foo Fighters niet...en daarom zijn onze kaarten te koop!” Het is een zin die vaak terugkeer op websites als marktplaats.nl en ticketswap.nl. Foo Fighters-frontman Dave Grohl viel vrijdag tijdens een optreden in Zweden en brak zijn been. Daar trad hij nog verder op op een stoel, maar op Pinkpop, en dinsdag in het Zwitserse Sankt-Gallen, mag hij dat kunstje van zijn dokters niet herhalen.

De teleurstelling bij de festivalgangers was groot, zeker bij de fans van de band. Zij hadden op voorhand (minstens) 95 euro betaald voor een kaartje. The show must go on, en dus schakelt Pinkpop Triggerfinger en Pharrell Williams in om de plek van de Foo Fighters in te nemen. Maar dat kan de fans geen barst schelen. Zij hopen nog wat geld te krijgen voor hun ticket, want de organisatie betaalt de kosten daarvan niet terug. Benieuwd hoeveel mensen vanavond zullen meezingen wanneer Pharrell Williams zijn hit ‘Happy’ inzet...

Of Dave Grohl klaar zal zijn voor zijn doortocht op Rock Werchter op 25 juni, is nog niet geweten. Dat festival vindt dit jaar speciaal voor de Foo Fighters een week eerder plaats.

MEEST RECENT