Computer van Merkel gehackt

Foto: AFP

Computer van Merkel gehackt

Print

Hackers hebben bij een cyberaanval op het Duitse parlement een computer van bondskanselier Angela Merkel besmet. Ook een aantal andere computers raakte besmet.

Dat meldt de Duitse krant Bild zondag. De hackers hadden bij hun aanval gebruikgemaakt van een zogenaamd ’Trojaans paard’ om zich toegang tot de computers te verschaffen. Een computer die zich in Merkels kantoor in de Bondsdag bevindt, zou een van de eerste geweest zijn waarbij dat virus werd vastgesteld, zo meldt het Duitse boulevardblad.

Een woordvoerder van CDU, de partij van Merkel, wil de informatie in de krant ‘bevestigen noch ontkennen’. Er kon ook niemand uit de entourage van de bondskanselier meedelen of er bij de cyberaanval gegevens op haar computer werden buitgemaakt.

Volgens Bild werd het Trojaans paard vastgesteld bij vijftien computers die verbonden waren met het informaticanetwerk van de Bondsdag. Er zouden gegevens zijn buitgemaakt bij minstens vijf van die computers. De hackers zouden volgens Bild ook e-mails met een besmette link verstuurd hebben vanuit Merkels e-mailaccount.

.

Nu in het nieuws