Mechelen wil cinema in oude stadsfeestzaal

Foto: Sven Van Haezendonck

Mechelen wil cinema in oude stadsfeestzaal

Print
Mechelen - De kans bestaat dat de binnenstad van Mechelen opnieuw een bioscoop krijgt. Het stadsbestuur heeft de Oude Stadsfeestzaal in de Frederik de Merodestraat voor ogen. Die staat al twee jaar te koop, maar ze raakt niet verkocht.

De laatste bioscoop in het centrum, Calypso op de Botermarkt, sloot in 1991 de deuren. Ondertussen kunnen mensen die graag een filmpje meepikken al jaren terecht in Utopolis aan De Nekker. Voor de liefhebber van de betere film is er Het Filmhuis in het Cultuurcentrum.

Maar een echte permanente, alternatieve cinema zoals Antwerpen en Gent die wel hebben, is er niet in Mechelen. Mogelijk komt daar verandering in. De uitbater van zo’n stadscinema heeft bij het stadsbestuur zijn interesse laten blijken. “De oude stadsfeestzaal lijkt ons een mooie locatie. Alleen kunnen wij met een kandidaat niet zomaar een contract afsluiten. Als overheid moeten wij de markt laten spelen”, zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

Daarom heeft het schepencollege vrijdag beslist om de markt te bevragen. Het is niet langer de bedoeling om de oude stadsfeestzaal voor 700.000 euro te verkopen, maar om ze voor langere tijd in erfpacht te geven. In ruil moet de privépartner het gebouw wel met respect voor het monumentale karakter inrichten, en hij moet ook een degelijk financieel plan voorleggen.   

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio