Korfbal

Hoboken 2000 en Mercurius fuseren

Print

Bij het overlopen van de lijst met ontslagen zijn de vijfentwintig ingediende ontslagen bij Mercurius niet onopgemerkt voorbijgegaan. Vrijwel de hele eerste ploeg verlaat de club en zal bij het Kielse Verde aansluiten.

Na negentig jaar kwam het verder bestaan van Mercurius in het gedrang. Hoboken 2000 en Mercurius hebben al meer dan vijf jaar een succesvolle samenwerking op het vlak van jeugdwerking van de beide verenigingen.

‘Tot onze spijt merken wij steeds meer een negatieve houding tegenover het inschrijven van gemengde jeugdploegen’, zegt Serge Bossant, voorzitter van Hoboken 2000. ‘Onlangs werd er nog beslist dat gemengde ploegen volgend seizoen niet meer kunnen uitkomen in de eerste klasse, zelfs niet in de groeipoules. Het deelnemen aan de Nationale Tornooien voor eerste klasse is ook uitgesloten. Daardoor verkassen onze talentvolle jongeren naar andere clubs.’

François Van Noten, voorzitter van Mercurius: ‘Ook op stedelijk en gemeentelijk vlak is er een aanhoudende druk om voor een totale samenwerking te kiezen om de nodige financiële steun voor verbeteringen aan de accommodaties en speelvelden te verkrijgen.’

Daarom hebben de besturen van beide clubs recent een intentieverklaring ondertekend om de nodige gesprekken over een fusie in 2016 op te starten. ‘We willen in die gesprekken luisteren naar de wensen van alle leden en goede afspraken maken. We zijn er zeker van dat deze stap noodzakelijk is voor de toekomst van de clubs en in het belang is van onze leden’, besluit Van Noten..

Meer sportnieuws