Eindelijk verkeerslichten aan Sint-Jorisschool

Print
Willebroek - Maandag 15 juni start de aannemer met het plaatsen van verkeerslichten aan de Mechelsesteenweg, ter hoogte van de basisschool Sint-Joris in Blaasveld. Hiermee zou een eind moeten komen aan allerlei probeersels om de verkeersveiligheid op die plek te verhogen.

Schepen van verkeer Luc Spiessens (N-VA) is wat blij dat het verkeersveiligheidsprobleem eindelijk een definitieve oplossing krijgt. Het dossier sleept al lang aan.

Eerst was er een verhoogd talud ter hoogte van deze schoolingang met een wegversmalling. Die had tot gevolg dat het verkeer vanuit Mechelen, bij de start of het einde van de school nauwelijks vooruit geraakte. Bedoeling was dat de verkeerslichten er al langer hadden gestaan.

Omdat de gemeente alsnog een stevige subsidie van de provincie kon ontvangen in het kader van het 'tien op tien label', moest ook die administratieve weg eerst geklaard. "Het gaat om een subsidie van 5.000 euro op een totaal te investeren bedrag van 19.000 euro", legt schepen Spiessens uit.

Lees het hele verhaal  maandag in Gazet van Antwerpen – editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio