© gva

Aalscholver krijgt plekje aan Red Star Line Museum

Het beeld Pliny’s Sorrow van de Belgische kunstenaar Johan Creten krijgt een nieuwe plek aan het Red Star Line Museum. Creten maakte het beeld speciaal voor zijn solotentoonstelling in het Middelheimmuseum vorig jaar.

nick van waes

Johan Creten is afkomstig van Sint-Truiden, maar woont al geruime tijd in Parijs. In de afgelopen dertig jaar werkte hij aan een omvangrijk oeuvre van beeldhouwwerken in keramiek en brons.

“Johan Creten is op dit moment een van onze topkunstenaars en doet het ook in het buitenland zeer goed”, zegt schepen van Cultuur Philip Heylen (N-VA). Het beeld in kwestie is de monumentale aalscholver, Pliny’s Sorrow, 4,5 meter hoog. In 2014 maakte Johan Creten dit beeld speciaal voor zijn overzichtstentoonstelling De Storm, waar hij nieuw en bestaand werk samenbracht in het Antwerpse Middelheimmuseum. “Bij de stad waren we er allemaal van overtuigd dat dit een absoluut topwerk is en daarom hebben we samen met de mensen van het Middelheimmuseum besloten om het aan te kopen”, zegt Heylen.

Pliny’s Sorrow wordt officieel ingehuldigd op 23 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners