© Photo News

Treinbestuurdersvakbond dreigt met nieuwe staking

De kleinere treinbestuurdersvakbond ASTB dreigt met een nieuwe staking bij de NMBS als de directie zich binnen de drie dagen niet bereid toont in dialoog te gaan over de eisen van de bond. Dat zegt ondervoorzitter Marcos Reynhout. Een datum voor die eventuele staking is er nog niet.

Sinds de ASTB-staking van 28 mei, die heel wat hinder op het spoor veroorzaakte, heeft ASTB naar eigen zeggen niets meer van de NMBS-directie vernomen. “De deuren blijven gesloten”, zegt Reynhout. “Dat is bijna een oorlogsverklaring.” De bond heeft nu een alarmbelprocedure opgestart die de directie verplicht om de bond uit te nodigen voor een gesprek.

Als dat toch niet zou gebeuren, dan zal een nieuwe stakingsaanzegging ingediend worden. Details daarover moeten nog besproken worden, zegt Reynhout. Er is dus nog geen datum vastgelegd. Vrijdag zit de bond daarover samen.

Het ASTB vertegenwoordigt naar eigen zeggen een derde van de 3.800 treinbestuurders. Ze eisen onder meer een herziening van de premieberekening en een aanpassing van de barema’s voor treinbestuurders.

Nu in het nieuws