Belgische bioscoop gaat eSports live vertonen

Print

Kinepolis gaat als eerste Belgische bioscoop live eSports-evenementen uitzenden. Bij electronic sports (eSports) gaan topgamers met elkaar in de clinch: één op één, of twee teams tegen elkaar, voor prijzengeld. ‘eSports at the Cinema’ maakt zijn debuut op 28 juli.

Om het evenement te realiseren is Kinepolis een samenwerking aangegaan met BY Experience en de eSports League (ESL), die de uitzendrechten heeft van grote toernooien in de VS. Geïnteresseerden die niet vertrouwd zijn met het fenomeen, krijgen een blik achter de schermen met de documentaire ‘All Work All Play: The Pursuit of eSports Glory’. De vergelijking met topatleten is niet veraf. Ook ‘top-eSporters’ hebben wereldwijd een trouwe schare fans en worden als heuse sterren behandeld. Aan grote toernooien gaan ook uren en dagen van voorbereiding en training vooraf.

Liveshow

Daarna is het tijd voor de clash tussen topspelers. Daarnaast geven eSports-bekendheden een gastoptreden en komt er voor de toeschouwers een korte interviewsessie. Kinepolis is van plan om in de toekomst meer eSports te gaan uitzenden. Op zondag 23 augustus is er een groot tornooi rond Counter-Strike Global Offensive, georganiseerd door de eSports League. Liefhebbers kunnen de finale live volgen. Tickets voor dit evenement en de première op 28 juli kosten 12 euro (10 euro via Student Card).

MEEST RECENT