Mechelse senioren ‘krolfen’ tijdens sportnamiddag

Print
Mechelen -

Méér dan honderd Mechelse senioren hebben de benen gestrekt tijdens de stedelijke sportnamiddag in het Vrijbroekpark waarbij ze ook leerden ‘krolfen’.

Krolf is een Deense sport die een combinatie vormt van golf en croquet en ook in ons land aan populariteit wint. De parcoursbouwer kan vrij eenvoudig de moeilijkheidsgraad aanpassen door hindernissen te voorzien.

Sportieve initiatieven voor senioren, het worden er trouwens almaar minder. “De nationale- maar ook de provinciale seniorensportdag zijn wegens besparingen verdwenen. We kregen vanuit de Stedelijke Adviesraad voor Senioren de vraag om dan zelf terug een sportnamiddag te organiseren. Het Sociaal Huis is daar op ingegaan”, vertelt Rein De Witte.

De voorzitter van het Sociaal Huis Mechelen bracht de sportievelingen een bezoekje. “We willen een actief beleid voeren voor alle senioren, de actieve én de iets minder actieve. Door de drempel te verlagen en deze sportnamiddag gratis aan te bieden, hopen we dat meer senioren weer zin krijgen om wat meer te bewegen en tegelijk sociale contacten te leggen", zegt Koen Anciaux (Open Vld).

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio