Loterijspelers laten 5,5 miljoen euro winst liggen

Foto: BELGAIMAGE

Loterijspelers laten 5,5 miljoen euro winst liggen

Print

In 2014 hebben spelers bij de Nationale Loterij samen 5,5 miljoen euro winst niet opgehaald. Dat deelt de Nationale Loterij maandag mee. Het gaat wel om een daling ten opzichte van 2012 en 2013.

In 2013 werd 5,7 miljoen niet opgevraagd, in 2012 zelfs 7 miljoen. ‘Spelers worden nog beter geïnformeerd over de trekking en de resultaten’, legt de Nationale Loterij uit in een persbericht. ‘Dat gebeurt via affichage, mediakanalen en digitale tools als website, Facebook, Twitter of applicaties. De daling van het bedrag aan niet opgevraagde winsten is ook mee te verklaren door het succes van online spelen waarbij de winsten, hoe klein of groot ook, rechtstreeks op de spelersrekening worden gestort.’

De loterijspelers hebben vorig jaar 2 miljoen van Lotto en Super Lotto en 2,9 miljoen van Euro Millions niet opgevraagd. Meestal zijn het kleinere bedragen die niet opgehaald worden. Enkel in 2008 heeft een Jackpotwinnaar zijn Super Lotto-winst niet geïnd.

Het overgrote deel van de winst werd wel uitgekeerd: 637 miljoen euro. Dat is iets meer dan de helft van de totaalomzet van de Nationale Loterij.

Nu in het nieuws