© EPA

Bezoekers van Duits muziekfestival gewond door bliksem

In Duitsland zijn 33 mensen gewond geraakt bij verschillende blikseminslagen op een muziekfestival in Mendig, in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. De slachtoffers, zowel bezoekers als medewerkers, werden overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de buurt, maar kunnen ten laatste tegen zondag opnieuw naar huis. Niemand raakte zwaargewond.

De bliksem was in de nacht van vrijdag op zaterdag op verschillende plaatsen ingeslagen op het terrein van het legendarische muziekfestival Rock am Ring, zo melden de organisatoren en de politie. Dat gebeurde onder andere op een backstageterrein achter een van de podia en op een kampeerterrein.

Daarop werd het festival tijdelijk onderbroken, een concert van dj Fritz Kalkbrenner uitgesteld en uiteindelijk geannuleerd. Intussen heeft organisator Marek Lieberberg laten weten dat de rest van het programma zal verlopen zoals gepland. De organisatoren van het festival hadden op de facebookpagina van het evenement al voor het onweer gewaarschuwd.

Rock am Ring loopt van 5 tot en met 7 juni. Dit jaar wordt het festival voor het eerst niet meer op de Nürburgring georganiseerd, maar in het plaatsje Mendig, in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts.

Nu in het nieuws