Christoff, Laura Lynn en Lindsay doen Vlaamse muziek heropleven

Lindsay, Christoff en Laura Lynn kregen een prijs voor de verkoop van hun jongste platen. Foto: fds

Christoff, Laura Lynn en Lindsay doen Vlaamse muziek heropleven

Print

Aan de vooravond van het éénjarige bestaan van Top Act Music, het sublabel van Universal Music Belgium om lokaal talent te ondersteunen, werden Christoff, Laura Lynn en Lindsay onderscheiden voor de verkoop van hun jongste platen. Christoff, die met het album Altijd Onderweg al 46 weken in de albumlijst van de Ultratop staat, verkocht inmiddels ruim twintigduizend stuks, goed voor platina.

Laura Lynn viert dit jaar haar tiende verjaardag op het podium en doet dat in stijl: zij rondde met Jij en Ik de kaap van de tienduizend verkochte exemplaren en stak een gouden plaat op zak. ‘Een belangrijke erkenning’, zegt ze zelf, ‘want Jij en Ik gaat over mijn overleden vader. Het raakt me dus enorm dat het goed wordt onthaald.’ Ook Lindsay kreeg een gouden plaat, voor haar album Liefde & Muziek.

Patrick Guns, general manager van Universal Music Belgium: ‘Het succes van deze drie artiesten bewijst dat we met de oprichting van het Top Act Music-label een thuis hebben gecreëerd waarin lokale talenten zich verder kunnen ontwikkelen in de beste omstandigheden. Christoff, Laura en Lindsay tonen bovendien dat Vlaamse muziek nog volop leeft. Ik ben blij dat we doemdenkers met deze awards duidelijk kunnen maken dat er in Vlaanderen nog plaats is voor goede muziek van eigen bodem.’

Nu in het nieuws