Randde leraar 33 kinderen aan?

Seppe R. Foto: if

Randde leraar 33 kinderen aan?

Print
Westerlo / Turnhout / Merksplas -

Zorgleerkracht Seppe R. (27) wordt beticht van de aanranding van maar liefst 33 kinderen uit scholen in Turnhout, Merksplas en Voortkapel. Zijn dossier is gisteren naar de strafrechter verwezen.

De arrestatie van meester Seppe vlak voor het einde van vorig schooljaar veroorzaakte heel wat ongerustheid nadat de ouders van een zesjarig meisje uit de stedelijke basisschool Parkwijk in Turnhout klacht hadden ingediend bij de politie. De leraar zou hun dochtertje hebben aangerand.

Seppe R. had de maanden voordien ook les gegeven in de basisscholen Qworzo in Merksplas en Bezige Bijtjes in Voortkapel (Westerlo). Het Openbaar Ministerie vorderde vrijdag voor de raadkamer in Turnhout de verwijzing van de leraar naar de correctionele rechtbank. Tot nog toe had het gerecht enkel gesproken over “vijftien mogelijke slachtoffers”.

Bij de ouders leefde altijd de vrees dat nog meer kinderen waren misbruikt. Uiteindelijk wordt Seppe R. naar de rechter verwezen voor de aanranding van 33 kinderen. Het gaat overwegend om meisjes.

Van verkrachting is volgens het gerecht geen sprake. Seppe R. legde gedeeltelijke bekentenissen af. “Hij heeft grensoverschrijdend gedrag gepleegd, maar niet in die mate als wordt gesuggereerd”, zegt zijn advocate Karolien Van de Moer. “Mijn cliënt is bereid zijn verantwoordelijkheid.”

Lees het volledige verhaal vandaag in Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio