Lindemans geeft forfait voor Tenerife

Marjolein Lindemans. Foto: basp

atletiekzevenkamp arona

Lindemans geeft forfait voor Tenerife

Print

Marjolein Lindemans geeft forfait voor de zevenkamp van Arona (Tenerife). In overleg met haar trainers nam ze die moeilijke beslissing.

Hoewel ze geen ideale aanloop kende, was Marjolein Lindemans erop gebrand om op Tenerife een gooi te doen naar de limiet voor het EK beloften (U23) in Tallinn (9-12 juli). Maar op het laatste moment ziet ze af van haar meerkamp. ‘Mijn trainers hebben beslist dat ik beter niet aan de zevenkamp op Tenerife deelneem’, licht ze haar beslissing toe. ‘Ik houd er een dubbel gevoel aan over. Enerzijds weet ik zelf ook dat de voorbereiding allesbehalve ideaal was, maar anderzijds had ik in mijn hoofd de beslissing genomen om alles op alles te zetten en vol voor mijn laatste kans te gaan om me voor Tallinn te kwalificeren. Bovendien was alles wat vluchten en verblijf betreft al geregeld’, verbijt de 21-jarige Marjolein Lindemans de ontgoocheling.

Ze ziet zichzelf dit zomerseizoen geen zevenkamp meer doen. Het verspringen is eventueel wel nog een optie in de jacht op de EK-limiet. ‘Ik denk dat ik de komende maanden vooral ga proberen om aan kracht en stabiliteit te winnen zodat ik volgend jaar met een sterker lichaam kan aantreden. Op techniek trainen zal dus veel minder aan bod komen.’

Meer sportnieuws