© SD

School verplicht leerlingen zonnecrème mee te nemen

Een basisschool uit Hasselt gaat leerlingen verplichten om zonnecrème mee naar school te nemen om hen zo beter te kunnen beschermen tegen de zon. De Stichting tegen Kanker riep enkele jaren geleden al de Zomerslimme school in, een project om leerlingen het belang van insmeren mee te geven.

JAS/rd

De schooldirecties kunnen zich inschrijven en krijgen vervolgens een box met didactisch materiaal. Daarmee kunnen leerkrachten kinderen al op jonge leeftijd wijzen op de gevaren van langdurige blootstelling aan de zon.

De stedelijke basisschool Rapertingen uit Hasselt gaat nog een stapje verder. Zij gaat leerlingen verplichten om zonnecrème mee te nemen naar school. “We gaan de smeertijd niet aftrekken van hun speeltijd”, zegt directeur Filip Kuijpers. “Op dagen dat de UV-waarde te hoog is, krijgen ze enkele minuten voor de pauze de tijd om zich in te smeren.”

Leerlingen van het basisonderwijs moeten zich zelf insmeren. Om kleuters tegen de schadelijke zonnestralen te beschermen zal de school een ‘smeerteam’ van vrijwilligers optrommelen op UV-gevaarlijke dagen. Op de speelplaats gaat de school ook een pictogram hangen dat aangeeft wanneer kinderen zich moeten insmeren.

Lees vrijdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen