© Margo Tilborghs

Leerlingen VTI bedienen koning in Milaan

Het VTI in Hoogstraten neemt met 31 leerlingen deel aan de Wereld Expo in Milaan. Vier Essense studenten mogen koken en de koninklijke familie en haar gasten bedienen.

“We kijken er heel erg naar uit”, zeggen de studenten uit Essen. Julien Van Overveld (19) en Luc Coppin (20) zijn laatstejaars hotel-onthaal en mogen de koninklijke familie en haar gasten bedienen. Toon Van Soest (20) volgt gemeenschapsrestaurant en Stef de Backer (19) volgt de opleiding banketbakkerij en chocoladebewerking. “Het is heel snel gegaan”, zeggen de jongens. “We wisten pas vorige week dat we naar de Expo in Milaan mochten gaan. Dat vonden we een hele eer en we weten nu al dat dit een heel bijzondere ervaring zal worden, vooral omdat we de koninklijke familie mogen bedienen.”

“We blijven daar zes dagen”, zegt Stef de Backer (19). “Een vakantie wordt het zeker niet, al krijgen we wel twee dagen om de omgeving te verkennen.”

“Dit wordt een mooie ervaring”, zeggen Maarten Ivens en Kristof Brosens van restaurant De Heerlyckheyt. Ook zij zagen eerder deze week al drie van hun hulpkoks naar Milaan vertrekken.

In totaal doen er 31 leerlingen van het zevende specialisatiejaar mee aan de Wereld Expo. “Veertien leerlingen en hun begeleiders zijn al vertrokken en komen zondag terug. Dinsdag vertrekken de anderen”, zegt technisch adviseur en coördinator Stefan Jaeken. "Het Belgisch paviljoen op de Wereld Expo wordt vandaag geopend in het bijzijn van enkele politici. Donderdag is er nog een receptie waarbij de leerlingen ondersteuning zullen bieden."

Lees het hele artikel in uw krant van woensdag, editie Noord.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio