© w&f

Opstalvallei: landbouwers voelen zich gepasseerd

Landbouwers maakten net voor de gemeenteraad duidelijk dat ze het niet waarderen dat burgemeester en schepenen actief het speltproject van bakker De Schutter in Opstalvallei steunen. De boeren voelen zich gepasseerd.

EVDW

“Landbouwers die gronden bewerken in Opstalvallei verliezen daar hun beste gronden omdat het Havenbedrijf er een nat natuurgebied wil maken. De gemeente schaart zich echter achter het project van een niet landbouwer, die in Opstalvallei wil starten met een landbouwproject. Dat is de omgekeerde wereld”, klonk het uit de monden van landbouwers Gert Gabriels en Leen Brouwers.

Burgemeester Rik Frans (NV-A) : “Wij zijn geen voorstander van Opstalvallei zoals het nu op tafel ligt. We vinden dat in Opstalvallei ook rekening moet worden gehouden met de mogelijkheden om er ecologisch verantwoorde landbouw te integreren. Wij steunen het project van bakker De Schutter, maar dat wil niet zeggen dat we geen rekening houden met de grieven van de plaatselijke landbouwers. “

Tot 27 juni liggen de plannen voor de tweede fase van de natuurontwikkeling in de Opstalvallei ter inzage in het gemeentehuis van Stabroek. Tot dan loopt het openbaar onderzoek over de stedenbouwkundige vergunning die het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen aanvroeg.

Lees het volledige artikel woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Noord

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio