Prins Ali is opnieuw kandidaat: 'Klaar om meteen over te nemen'

Foto: AFP

Prins Ali is opnieuw kandidaat: 'Klaar om meteen over te nemen'

Print

De Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein, die afgelopen vrijdag nog bij de FIFA-voorzittersverkiezing zijn meerdere moest erkennen in Sepp Blatter, is opnieuw kandidaat-voorzitter. Dat verklaarde één van zijn assistenten nadat dinsdag bekend raakte dat Blatter aftreedt als voorzitter van de Wereldvoetbalbond.

‘In het geval van een nieuwe verkiezing, is prins Ali paraat’, stelde Salah Sabra, vicevoorzitter van de door prins Ali geleide Jordaanse Voetbalbond. Volgens Sabra is prins Ali ook klaar om ‘meteen het voorzitterschap op te nemen als hij daarom gevraagd wordt.’

De 79-jarige Blatter, voorzitter sinds 1998, maakte dinsdag bekend dat hij een bijzonder congres heeft bijeengeroepen waarop hij zijn mandaat ter beschikking zal stellen en zijn opvolger verkozen zal worden. Dat congres zal vermoedelijk plaatsvinden tussen december 2015 en maart 2016.

Vrijdag werd Blatter nog herkozen op het 65e FIFA-congres in Zürich. In de eerste stemronde kreeg de Zwitser 133 stemmen. De Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein moest tevreden zijn met 73 stemmen.

Meer sportnieuws