© rr

Rijke Nederlander naar assisen voor moord op bedgenote

Zeven jaar nadat op 27 juli 2008 zijn villa in Merksplas is afgebrand, heeft de raadkamer in Turnhout Wim Beckmann (57), als enige verdachte van de moord op Samira Bekkar (27), richting assisenhof gestuurd.

In het brandende huis - waar alle deuren waren afgesloten - troffen de pompiers twee lichamen op een bed in de slaapkamer aan: het lijk van een vrouw en een gewonde man.

De gewonde was Wim Beckmann, het lichaam van de jonge vrouw bleek dat van Samira Bekkar Djelloul Saiah (27), zijn Algerijnse vriendin. Samira had twee kogels in het hoofd, afgevuurd met het pistool dat nog op het bed lag. Wim Beckmann kreeg via hetzelfde pistool een kogel in zijn rechterarm. Een ander projectiel schampte zijn schedel en rukte zijn rechteroog uit. Op het pistool werd later het DNA van Wim Beckmann aangetroffen, gemengd met nog een ander, onbekend DNA-profiel.

Even dachten de speurders nog aan een ingehuurde moordenaar, maar toen de puzzelstukken in elkaar vielen, wees het onderzoek naar Beckmann als brandstichter én moordenaar.

Dat hij zichzelf een oog zou hebben uitgeschoten, zoals de recherche stelt, noemt Beckman nu absurd. “Ik ben een slachtoffer”, schreeuwt hij al zeven jaar lang zijn onschuld uit. Hij heeft een antwoord op alle pistes die de speurders uitzetten.

Dat hij kort na zijn arrestatie de kans kreeg om de pv’ s van zijn ondervragingen in te zien, is daar wellicht niet geheel vreemd aan.

Lees het volledige verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio