© REUTERS

ROLAND GARROS. Federer en Nishikori uitgeschakeld in kwartfinales

Roger Federer (ATP 2) is uitgeschakeld in de kwartfinales van Roland Garros. De Zwitser verloor met 6-4, 6-3 en 7-6 (7/4) van zijn landgenoot Stan Wawrinka (ATP 9)

De 33-jarige Zwitser verloor in drie sets met 6-4, 6-3 en 7-6 (7/4) van zijn landgenoot Stan Wawrinka (ATP 9). Die laatste staat voor het eerst in zijn carrière in de halve finales van Roland Garros. Daarin neemt hij het op tegen de winnaar van het duel tussen de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP 15) en de Japanner Kei Nishikori (ATP 5).

Federer won het toernooi in 2009 en was er vier keer runner-up. Vorig jaar strandde de FedExpress in de vierde ronde.

Jo-Wilfried Tsonga knokt zich voorbij Kei Nishikori naar halve finales

Jo-Wilfried Tsonga (ATP 15) heeft zich voor de tweede keer in zijn carrière geplaatst voor de halve finales. De Fransman zwoegde zich in vijf sets (6-1, 6-4, 4-6, 3-6 en 6-3) voorbij de Japanner Kei Nishikori (ATP 5). In 2013 bereikte Tsonga al eens de halve finales op Roland Garros. Toen ging hij eruit tegen de Spanjaard David Ferrer.Bij de laatste vier ontmoet Tsonga de Zwitser Stan Wawrinka (ATP 9). Die won met 6-4, 6-3 en 7-6 (7/4) van zijn landgenoot Roger Federer (ATP 2).

Tijdens het duel tussen Tsonga en Nishikori kwam een metalen plaat neer op een tribune van Court Philippe Chatrier. Daarbij liepen drie personen lichte verwondingen op. De wedstrijd lag na het incident iets meer dan 30 minuten stil.

Meer sportnieuws