Kantoorjob? Probeer twee uur per dag te bewegen

Fit & Gezond

Kantoorjob? Probeer twee uur per dag te bewegen

Print

Heb je een job waarbij je het grootste deel van je dag zittend doorbrengt? Dan zou je er volgens Britse wetenschappers goed aan doen om twee uur per dag te bewegen, schrijft de Volksrant.

De onderzoekers, onder meer van de University of Chester, analyseerden eerdere data over dit onderwerp uit grote bevolkingsonderzoeken in de Verenigde Staten en Canada. Uit hun conclusies bleek dat twee uur lichte beweging zou leiden tot een lager risico op hart- een vaatziekten, diabetes en sommige kankers. Volgens de wetenschappers is verder onderzoek nog wel nodig.

Vier uur beweging per dag zou volgens de onderzoekers ideaal zijn. Sommige beroepen, zoals verplegers of fabrieksarbeiders, komen gemakkelijk aan dat aantal uren. Maar wie een zittend beroep heeft, doet er toch goed aan regelmatig even van zijn stoel te gaan. Gavin Bradley, mede-auteur van de studie, suggereert in een interview met de Volkskrant dat tijd die zittend doorgebracht wordt op het werk, gereduceerd kan worden door bijvoorbeeld verstelbare bureaus waaraan je ook staand kan werken. Toch is een hele dag staan ook niet ideaal: zodra je iets begint te voelen in je onderrug, kan je best even gaan wandelen of een andere houding aannemen.

NIET TE MISSEN