© Photo News

Gentse burgemeester Termont geopereerd aan darmkanker

De Gentse burgemeester Daniël Termont is dinsdag met succes geopereerd aan darmkanker. Dat laat zijn woordvoerder dinsdag weten. De operatie is goed geslaagd en Termont stelt het (gegeven de omstandigheden) goed.

“Uiteraard zal Daniël een tijdlang niet kunnen werken. Wanneer hij het werk zal kunnen hervatten is afhankelijk van de snelheid van het genezingsproces”, zegt zijn woordvoerder in een persbericht. “Zijn afwezigheid wordt geschat op 4 à 5 weken. Ondertussen wordt hij, als burgemeester, vervangen door eerste schepen Mathias De Clercq (Open Vld).”

Termont wilde het nieuws zelf wereldkundig maken. “Ik ben als burgemeester een publiek figuur, verkozen door de Gentenaars om in hun dienst te werken. Dan vind ik dat ze er ook recht op hebben te weten waarom hun burgemeester een tijdlang afwezig is”, zegt hij in een schriftelijke verklaring. “Ze hoeven zich ondertussen geen zorgen te maken: mijn kabinetsmedewerkers blijven alles opvolgen en ook binnen het college is de opvolging van het werk binnen mijn bevoegdheden gegarandeerd.”

Nu in het nieuws