© Patrick De Roo

Drie jaar cel voor verkrachting in Park Spoor Noord

Een 40-jarige Roemeen is dinsdag veroordeeld tot drie jaar cel. De correctionele rechtbank van Antwerpen vond het bewezen dat hij twee jaar geleden een vrouw had verkracht in Park Spoor Noord.

Het slachtoffer, een 51-jarige vrouw uit Kalmthout, ging in de nacht van 14 op 15 juli 2013 met haar vriend op stap in Antwerpen. Ze kregen ruzie, waarna ze alleen naar het Centraal Station wilde gaan. Ze vroeg de weg aan een onbekende man, die aanbood om haar te begeleiden. Hij bracht haar echter naar Park Spoor Noord, waar hij haar in het gras duwde. Hij trok haar slip kapot en verkrachtte haar. Toen ze zich verzette, kreeg ze enkele vuistslagen in het gezicht.

De vrouw deed de volgende dag aangifte. De politie trof haar slipje aan in het park en een spermavlek leidde de speurders tot bij de beklaagde, wiens DNA was opgenomen in een Nederlandse database. Hij werd verhoord in Nederland, maar ontkende.

Na zijn uitlevering bracht hij een ander verhaal. Hij had een vrouw ontmoet op straat, was met haar naar een discotheek gegaan en had daar seks met haar in de toiletten. De beklaagde ontkende dat hij haar geslagen of gedwongen had en hij was ook niet in Park Spoor Noord geweest. Het slipje had ze daar volgens hem zelf gelegd uit schaamte voor haar vriend.

Het zendmastverkeer bevestigde echter het verhaal van het slachtoffer, want daaruit bleek dat ze nooit in de buurt van de discotheek was geweest, maar wel in Park Spoor Noord. De rechtbank vond de feiten dan ook bewezen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio