© Twitter

Vier zwaargewonden bij ongeluk met rollercoaster in pretpark

Bij een ongeluk met een rollercoaster in het Engelse pretpark Alton Towers in Staffordshire zijn dinsdag vier mensen zwaargewond geraakt, zo hebben Britse televisiezenders gemeld.

skn

Twee wagentjes zijn om 15.09 uur Belgische tijd op de ‘Smiler’ rollercoaster met elkaar in botsing gekomen.

Volgens uitbater Merlin Entertainment, geciteerd door SkyNews en de openbare omroep BBC, zijn op een lager gelegen gedeelte van de baan een wagentje - met zestien inzittenden - en een stilstaand leeg karretje tegen elkaar geknald.

Er zijn volgens Sky berichten dat de attractie eerder op de dag al zou zijn stilgevallen. Een ooggetuige postte een foto op Instagram en schreef er het volgende bij: ‘Het zag er even misselijkmakend uit als Final Destination’.

85 kilometer per uur

Het 1.170 meter lange traject wordt afgelegd in niet meer dan 165 seconden en dat met een snelheid van 85 kilometer per uur. Tijdens die 165 seconden maak je ook nog eens een vrije val van dertig meter.

De attractie , die zo’n 22 miljoen euro heeft gekost, hield ook rekening met het visuele aspect. Optische illusies en verblindende lichten moeten de pretparkbezoekers volledig desoriënteren.

De Smiler opende op 23 mei 2013 en geldt volgens de BBC als de eerste ter wereld met veertien ‘loops’. Dat is meteen goed voor een plaatsje in het Guinness Book of World Records.

Dit filmpje toont hoe de bewuste attractie eruitziet vanop de eerste rij.

Nu in het nieuws