© Belga

Drie jaar cel voor gewapende overvallen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Zakaria E.B. (22) uit Antwerpen veroordeeld tot drie jaar cel voor twee gewapende overvallen en een poging. Hij moet drie burgerlijke partijen 2.425 euro aan schadevergoedingen betalen.

Op 26 november waren twee mannen het Q8-tankstation aan de Lambrechtshoekenlaan in Merksem binnengestapt. De kassierster moest onder bedreiging van een vuurwapen het geld uit de kassa overhandigen. De daders reden met een Opel Corsa, waarvan de nummerplaat met een plastic zak was overtrokken en de verlichting kapot was.

Carrefour Sint-Gummarusstraat

Op 4 december was de Carrefour-supermarkt in de Sint-Gummarusstraat in Antwerpen aan de beurt. De kassierster weigerde het geld te geven, waarna de overvaller ermee dreigde haar in de knie te schieten. Opnieuw was het vluchtvoertuig een Opel Corsa, maar deze keer was de nummerplaat niet bedekt. De politie kwam zo bij de vader van Zakaria E.B. terecht, die de auto had uitgeleend aan zijn zoon.

Op 6 december werd de beklaagde gearresteerd en hij bekende de twee hold-ups. De twintiger had financiële problemen en had van een persoon zonder papieren gehoord dat hij veel geld kon verdienen met het plegen van overvallen. Ze hadden de feiten samen uitgevoerd, maar zijn kompaan kon niet worden gevat.

Total Linkeroever

Zakaria B. werd ook vervolgd voor een poging om het Total-tankstation op Linkeroever te overvallen. Een getuige had op 1 december de Opel Corsa op de parking zien staan en vond het vreemd dat de nummerplaat was afgedekt.

Toen hij op het voertuig afstapte, reed het snel weg. De beklaagde ontkende dat hij toen een overval wilde plegen, maar de rechtbank vond de poging wel bewezen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio