Helikoptercrash in Nepal kost aan minstens vier hulpverleners het leven

Foto: Twitter

Helikoptercrash in Nepal kost aan minstens vier hulpverleners het leven

Print

Bij de crash van een helikopter met hulpverleners en hulpgoederen voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal zijn dinsdag zeker vier mensen om het leven gekomen. Dat meldt persbureau Reuters.

De crash vond plaats in het district Sindhupalchok, dat zo’n 600 kilometer ten noordoosten van hoofdstad Kathmandu en vlak bij de grens met Tibet ligt. Het toestel zou tegen een kabel zijn gevlogen die tussen de bergen was gespannen, daarna zijn neergestort, om uiteindelijk in brand te vliegen. Volgens Reuters gaat het op een toestel van de Amerikaanse privémaatschappij Mountain Air.

Nederlandse arts

Hoeveel passagiers aan boord waren, is momenteel nog niet duidelijk, maar vast staat dat minstens vier mensen om het leven kwamen bij de crash. ‘We hebben momenteel vier lichamen geborgen op de plek van de ramp’, zei generaal Jagadish Chandra Pokharel, een van de woordvoerders van het Nepalese leger.

Daarnaast werd ook DNA-materiaal gevonden dat erop wijst dat mogelijk nog eens vijf anderen ook omkwamen. Volgens Kunda Dixit, een journalist van de Nepali Times, is een vrouwelijke arts uit Nederland een van de slachtoffers. Maar bevestiging hiervan is er nog niet.

Het district Sindhupalchok is een van de regio’s die het zwaarst werden getroffen door de aardbevingen van 25 april en 12 mei, waarbij 8.700 doden vielen.

.

Nu in het nieuws