© BELGA

Bomalarm Brusselse justitiepaleis: gebouw wordt geëvacueerd en doorzocht

In het Brusselse justitiepaleis is sinds kort voor 14.00 uur een bomalarm van kracht, nadat bij de 100-centrale in Henegouwen een bommelding was binnengelopen. Het gebouw wordt volledig geëvacueerd en zal vervolgens doorzocht worden. Dat meldt het Brusselse parket. Ook het nabijgelegen metrostation Louiza is afgesloten en ontruimd, zo meldt de MIVB. Uit goede bron vernam Belga dat ook het Antwerpse sportpaleis en een paleis in Charleroi geviseerd werden in de melding aan de Henegouwse noodcentrale.

“Bij de Henegouwse 100-centrale is dinsdagmiddag een bommelding binnengelopen”, zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. “Daarop hebben we besloten het justitiepaleis te evacueren en te doorzoeken. Circa honderd mensen zijn uit het gebouw gehaald en rond 14.00 uur is aangevat met een grondige zoekactie in het justitiepaleis. Op initiatief van de federale spoorwegpolitie is ook het metrostation Louiza afgesloten en geëvacueerd.”

Uit goede bron vernam Belga dat er in de oproep die bij de Henegouwse noodcentrale binnenliep, niet alleen melding werd gemaakt van Brussel. De oproeper zou gemeld hebben dat er om 13.30 uur een bom zou ontploffen in een paleis in Charleroi, een paleis in Brussel en het sportpaleis in Antwerpen.

Ook daar is een zoekactie aan de gang, voorlopig zonder resultaat. In het sportpaleis was geen grootschalige activiteit aan de gang. Enkel wat personeelsleden moesten het gebouw ontruimen.

Nu in het nieuws