Procedure gestart om verwaarloosde boten te slopen

Print
Mechelen - Eigenaars van drie verwaarloosde schepen aan het Zennegat in Mechelen hebben nog eind juni de tijd om iets te doen aan de verwaarloosde toestand van hun boot. Als ze niet ondernemen, laat Waterwegen en Zeekanaal de vaartuigen verwijderen en slopen.

Drie schepen op het kanaal Leuven-Dijle zijn sterk verwaarloosd. “Het gaat met name om de Odin, de Cajoma en de Strelasund, ook bekend als Jovince.  Rond deze schepen werden in het recente verleden problemen gesignaleerd met overlast voor de omgeving”, zegt woordvoerder Kevin Polfliet van Waterwegen en Zeekanaal.

Boot gekraakt

Een van de vaartuigen is ondertussen gekraakt. Een inspectieronde wees ook uit dat de schepen niet meer vaarklaar zijn, en dat ze mogelijk een gevaar vormen voor de scheepvaart en het milieu. De waterwegbeheerder heeft al verschillende poging ondernomen om de eigenaars aan te spreken. Zonder succes. “Daarom worden ze in het algemeen belang een laatste keer opgeroepen om zich te melden en zich in regel te stellen”, geeft Polfliet aan.

Ultimatum

De uiterste datum om te reageren is maandag 29 juni. Eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA) die de situatie al meermaals aanklaagde, heeft ook al gereageerd. “Ik ben ontzettend tevreden dat W&Z nu een glashelder signaal geeft. Door die drie boten een termijn op te leggen om zich in regel te stellen, maken ze een einde aan de wildgroei aan aanbouw en ophopingen allerhande. Een grote verbetering voor de wandelaars en fietsers daar”, zegt hij.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio