Man (21) krijgt internetverbod voor zedenfeiten met minderjarigen

Foto: IMAGEGLOBE

Man (21) krijgt internetverbod voor zedenfeiten met minderjarigen

Print
Wuustwezel -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 21-jarige man uit Wuustwezel veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel voor zedenfeiten met zeven minderjarige meisjes. Hij had hen gevraagd om zich uit te kleden voor de webcam en seksuele handelingen te stellen. De rechtbank koppelde het uitstel aan strenge voorwaarden: hij mag geen internet gebruiken, moet zich laten behandelen voor zijn seksuele problematiek en mag niet werken waar er minderjarigen zijn.

De beklaagde is geboren met spina bifida en zit in een rolstoel. Hij zocht via sociale media contact met meisjes tussen de 13 en 16 jaar en voerde seksueel getinte gesprekken met hen. Hij maakte hen wijs dat hem dat kon helpen. Om hun vertrouwen te winnen, mailde hij hen een powerpoint-presentatie over zijn handicap. Hij vroeg hen ook om zich uit te kleden voor de webcam en seksuele handelingen te stellen. Als ze dat niet wilden, zei hij dat hij kon sterven.

De moeder van één van de meisjes stapte eind 2013 naar de politie. De beklaagde was toen al twee jaar met zijn bedenkelijke praktijken bezig en had zeker zeven slachtoffers gemaakt. De twintiger belandde een maand achter de tralies en werd daarna onder voorwaarden vrijgelaten.

Hij moest in behandeling bij een seksuologe en dat heeft volgens de verdediging zijn vruchten afgeworpen. De beklaagde kan zijn seksuele driften beheersen, beseft dat hij een probleem heeft en schaamt zich diep. Zijn advocaat pleitte voor een opschorting, maar de rechtbank vond de feiten daar te ernstig voor. De beklaagde moet één van zijn slachtoffers 2.000 euro schadevergoeding betalen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio