Real Madrid zoekt talent in Edegem

Een kleine Cristiano Ronaldo verwacht Real Madrid niet direct te vinden. “De club wil haar fanbasis vergroten.” Foto: gva

Real Madrid zoekt talent in Edegem

Print
Edegem -

De Spaanse voetbalclub Real Madrid organiseert deze zomer op vijf Belgische locaties een trainingsweek voor talentvolle jonge voetballers. Eén van die voetbalkampen vindt plaats op de terreinen van Olvac in Edegem.

Vorige zomer organiseerde de Italiaanse voetbalclub AC Milan al trainingsstages in Schelle en Kontich, en deze zomer zakt ook de Spaanse vice-kampioen Real Madrid af naar de Antwerpse zuidrand. Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus organiseren de Madrilenen een trainingsweek voor talentrijke jonge voetballers op de terreinen van de Edegemse voetbalclub Olvac.

Negentig jongens en meisjes van 7 tot 14 jaar worden op de sportsite van Mariënborgh vijf dagen lang getraind door gereputeerde jeugdtrainers. “De Real Madrid Foundation Clinics kan je omschrijven als de voetbalschool van de Koninklijke in het buitenland”, zegt woordvoerder Frencis de Boer. “Ze is actief in meer dan 60 landen, en kende vorig jaar heel wat succes in Duitsland. Daarom besloten we dit jaar ook af te zakken naar België en Nederland.”

Eén van de Belgische voetbalcomplexen is de Edegemse sportsite van voetbalclub Olvac. “Een site die niet alleen centraal is gelegen, maar ook voldoet aan onze belangrijkste vereisten. Zowel de terreinen als de eetzaal zijn perfect geschikt voor negentig jonge voetballers.”

De opbrengst van de trainingsweek gaat naar de Real Madrid Foundation. Een stichting die haar geld investeert in meer dan 300 sociale sportprojecten over de hele wereld.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

www.frmclinics.com

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio