© REPORTERS

“Matchen in eerste en tweede klasse verdacht van matchfixing”

Het Europese Parlement onthult vanmorgen een lijst met wedstrijden die verdacht worden van matchfixing omdat er overdreven veel geld op werd ingezet. Daaronder zouden zich ook enkele wedstrijden uit de Belgische eerste en tweede klasse bevinden. Onder meer de laatste twee wedstrijden van het failliete RAEC Bergen worden genoemd, weet de RTBF.

Het leeuwendeel van de Europese kampioenschappen wordt geviseerd, met wedstrijden in Italië, Spanje, Griekenland, Portugal en zelfs de Europa League. Die wedstrijden gaan van eerste klasse tot de lagere divisies.

Maar ook in België vallen er drie à vier wedstrijden die gespeeld werden in eerste en tweede klasse onder de noemer ‘verdacht’. Die term wordt gebruikt als er op een wedstrijd tien tot honderd keer meer wordt gewed dan normaal. Vooral in Azië zouden er enorme sommen geld zijn ingezet op die matchen. Het gaat onder meer over de laatste twee wedstrijden die tweedeklasser RAEC Bergen speelde in tweede klasse, die tegen Dessel Sport (0-0) en die tegen Antwerp (1-0 voor Antwerp).

Er zal nu klacht worden ingediend tegen de (Europese) wedstrijden waarop de zwaarste verdenkingen rusten.

Meer voetbalnieuws