Abercrombie & Fitch veroordeeld voor discriminatie

Foto: Northfoto / Shutterstock

Mode

Abercrombie & Fitch veroordeeld voor discriminatie

Print
Het Amerikaanse merk Abercrombie & Fitch is in zijn thuisland veroordeeld wegens religieuze discriminatie bij aanwervingsprocedures. Een jonge vrouw werd er voor een vacature geweigerd omdat ze een hoofddoek droeg.

In 2008 wou Samantha Elauf solliciteren voor een baan bij de Amerikaanse modeketen Abercrombie & Fitch. Het feit dat ze een hoofddoek droeg, zou volgens het bedrijf echter niet bij de 'look' passen van de mensen die er werken en ze werd geweigerd. Ze spande samen met de Equal Employment Opportunity Commission een proces en aan haalde nu haar gelijk.

'Het is ontegensprekelijk bewezen dat Abercrombie & Fitch Elauf weigerde omdat ze een hoofddoek droeg', oordeelde rechter Antonin Scalia. Abercrombie & Fitch had nog gepleit dat ze niet konden weten wat de religieuze achtergrond van de kandidate was, maar dat argument werd dus van tafel geveegd.

Weg blote basten
Abercrombie & Fitch kan dit nieuws missen als kiespijn nu het merk met een volledige rebranding bezig is. Het wees de vorige CEO Mike Jeffries de deur na enkele aangebrande uitspraken en sloeg een nieuwe weg in. Het merk maakte onlangs nog bekend dat het zijn werknemers niet langer zal selecteren op basis van hun uiterlijk. De jongemannen met blote basten die jarenlang het uithangbord waren, zijn dus definitief verleden tijd. Het personeel krijgt nu ook een minder strikte dresscode opgelegd, maar of Elauf er ooit nog zal solliciteren is nog maar de vraag.

NIET TE MISSEN