Alta Build betaalt 1,92 miljoen om Villa Le Grelle af te breken

De dagen van de verwaarloosde Villa Le Grelle lijken geteld. Foto: JAn Auman

Alta Build betaalt 1,92 miljoen om Villa Le Grelle af te breken

Print
Schoten -

De Villa Le Grelle is verkocht. De Antwerpse bouwpromotor Alta Build kocht het verkommerde, maar bekende gebouw in de Borgeindstraat. Na afbraak verrijzen er vanaf volgend jaar 23 nieuwe appartementen.

1,92 miljoen euro. Zoveel bracht de leegstaande villa uiteindelijk op tijdens de laatste zitdag van de openbare verkoop. De nieuwe eigenaar Alta Build is bekend om zijn projecten in hippe Antwerpse wijken en residentiële randgemeenten.

De bouwpromotor heeft, in tegenstelling tot wat hij bijvoorbeeld in Deurne deed met het loftproject De Pottenfabriek, in Schoten niet de intentie om de bijna honderd jaar oude cottagevilla te restaureren en in te richten.

De villa gaat tegen de grond en er komen 23 ruime nieuwbouwappartementen verspreid over twee gebouwen - een groot en een klein - ontworpen door Wollaert Architecten uit Wijnegem. De bouwvergunning is al een tijdje in orde. Alta Build doopte het project Villa Borgeind.

Bernadette Le Grelle (76) was de laatste afstammelinge van de bekende familie die de villa tot voor enkele jaren nog bewoonde, maar zij stelt dat een redding van het gebouw, dat een laatste keer verbouwd werd in 1923, technisch onmogelijk is. Met de nu geplande sloop van de villa komt een einde aan een flinke brok familiegeschiedenis, maar de opbrengst van de verkoop zal wellicht veel goedmaken.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Noord

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio