© Hermès

Aan deze handtas hangt wel een heel stevig prijskaartje

'Porosus Crocodile Birkin', zo luidt de naam van de duurste handtas ter wereld. De opvallend rode Hermès ging namelijk onder de hamer en bracht maar liefst een recordbedrag van 202.857 euro op.

De exclusieve Birkin-tas in opvallend rood krokodillenleer van het Franse modehuis Hermès werd in Hong Kong geveild door Christies. Met een bedrag van 202.857 euro is de unieke Birkin de duurste handtas ooit verkocht. Daarmee sneuvelt het record van een kleine 200.000 euro voor een handtas van Elizabeth Taylor met goud en diamanten die in 2011 onder de hamer ging. De records daarvoor waren ook al in handen van Birkin-bags.

Niet enkel de uitvoering van de handtas met wit goud en diamanten drijft de prijs op, ook het krokodillenleer is niet bepaald goedkoop. Zo duurt het jaren voor een krokodil groot genoeg is en moet het dier met veel zachtheid behandeld worden zodat het latere leer niet beschadigd raakt.

De uitvoering van de handtas mag dan wel heel uitzonderlijk zijn, het Birkin-model is al jaren een van de meest iconische handtassen. Ze werd in 1984 vernoemd naar Jane Birkin, zangeres en ex van Serge Gainsbourg. Een nieuw model dat uitgebracht wordt, zorgt telkens voor ellenlange wachtlijsten om er toch maar eentje te pakken te krijgen.

NIET TE MISSEN