Manager blundert tegen fan: ‘Benteke doet wat hij kan om te vertrekken’

Kismet Eris, de manager van Christian Benteke, beging een blunder van formaat. Toen hij opgebeld wordt door een voetbalfan die zich voordeed als een Premier League-manager, vertelde Eris honderduit over het feit dat Benteke alles zal doen om te vertrekken. Het gesprek werd gefilmd en ging snel viraal.

jvb

De fan belde Eris op en liet een boodschap achter op zijn voicemail. Benteke’s manager belde snel terug, en vertelde even later dit: ‘Éen ding is zeker: Christian tekent geen nieuw contract bij Aston Villa. Niet omdat hij er niet gelukkig is, maar omdat hij naar een grotere club wil. Ik heb een afspraak met Tom Cox (CEO van Aston. Villa, red.). Op de vraag of Benteke een transferclausule in zijn contract heeft, wenste Eris niet in te gaan: ‘Daar praat ik liever niet over. Ik kan je enkel vertellen dat Christian alle legale middelen zal aanwenden om te kunnen vertrekken.’

Naar Liverpool?

Dat de Rode Duivel zo goed als zeker vertrekt, staat al langer vast. Liverpool zou de grootste kandidaat zijn om Benteke over te nemen. The Beast zou een prijskaartje van 40 miljoen euro om zijn nek hangen hebben. Villa-coach Tim Sherwoord gaf al eerder aan dat Benteke voor minder niet mag vertrekken. Aston Villa deed hem eerder een nieuw, fors verbeterd, contractvoorstel. Benteke zelf gaf al aan dat hij nog niet weet waar zijn toekomst ligt en dat hij zich nu wenst te concentreren op de nationale ploeg en de dubbele confrontatie met Frankrijk en Wales.

Meer sportnieuws