Koen De Bouw moet rol in 'Homeland' weigeren

Foto: Mia Uydens

Koen De Bouw moet rol in 'Homeland' weigeren

Print
Koen De Bouw (50) blijft maar naast de Amerikaanse rollen grijpen. Niet omdat ze hem in de VS niet willen, maar omdat zijn agenda zo vol zit. Na een klein rolletje in de serie '24' moest de acteur ook nee zeggen tegen een stevige rol in de topreeks Homeland.

Een aantal jaar geleden geraakte bekend dat Koen De Bouw de cast van de Amerikaanse kaskraker 'Angels & ­Demons' – de opvolger van 'The Da Vinci Code' – net niet gehaald had. Toen was het nog omdat andere acteurs beter bevonden werden om aan de zijde van Tom Hanks te acteren, maar onlangs was De Bouw wél eerste keus.

"In het jaar dat achter me ligt, heb ik heel hard gewerkt’, zegt Koen. "Ik heb een heleboel opnames achter de rug van 'Professor T.', de Eén-reeks die ten vroegste eind dit jaar zal worden uitgezonden. Er hangt een positieve sfeer rond en men is al druk bezig om de reeks in het buitenland verkocht te krijgen." 

"Blijkbaar heeft dat geleid tot interesse vanuit de Verenigde Staten. Zo zijn ze bij mij terechtgekomen om een volledig seizoen mee te spelen in '­Homeland' (een Amerikaanse topreeks rond terrorisme die op 2BE te zien is, nvdr.). Ik kan het helaas niet doen, dat zeg ik er maar meteen bij. Mijn agenda zit te vol."

.

Nu in het nieuws