© Provincie Antwerpen

Tijdcapsule onder nieuw Provinciehuis mag in 2115 worden opgegraven

Tijdens de eerstesteenlegging van het nieuwe provinciehuis op 10 september worden toekomstboodschappen weggeborgen die inwoners van de provincie vanaf nu kunnen insturen. Na 100 jaar worden ze bovengehaald.

PSIM

Tot 31 juli kunnen boodschappen en wensen aan de mensen van morgen in woord, beeld of geluid bezorgd worden via www.tijdcapsule.be. “Na een screening worden ze op grote rollen speciaal behangpapier aangebracht. Geluids- en beeldfragmenten worden op een digitale drager gebrand”, zegt gedeputeerde van Provinciaal Patrimonium Ludwig Caluwé (CD&V).

“Het initiatief symboliseert de duurzaamheid van het provinciehuis, dat een levensduur van minstens honderd jaar heeft. De actie wil ook uitstralen dat de provincie voor u en uw toekomst werkt”, zegt Caluwé. Hij verstuurde de eerste toekomstboodschap en koos voor recepten voor een menu dat koks van hotelschool PIVA zullen bereiden tijdens de Wereldexpo in Milaan. Zo experimenteren ze met algen die werden gekweekt in het onderzoekscentrum van het VITO in Mol.

Tijdens de eerstesteenlegging van het provinciehuis aan de Koningin Elisabethlei worden alle boodschappen weggeborgen. “Wellicht in flightcases die bijvoorbeeld ondergronds, achter een wand of zichtbaar in de inkomhal kunnen bewaard worden”, zegt Caluwé. De origineelste, pakkendste of mooiste inzendingen gebruikt de provincie Antwerpen om een expo in 2115 over de mensen van nu te promoten. Aan de boodschappers wordt gevraagd of ze een campagnegezicht willen worden.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio