Schip met 450 mensen gezonken in China na wervelstorm

Print

Reddingwerkers met een sloep. Foto: Reuters

Op de Chinese rivier Jangtsekiang is maandagavond een schip met 458 opvarenden gezonken. Meer dan tien uur nadat het passagiersschip in de problemen is gekomen in een hevige storm, zijn nog altijd honderden opvarenden vermist. Dat berichten Chinese staatsmedia. Dertig van de 458 opvarenden zijn gered.

Het schip "Eastern Star" zonk rond 21.30 uur (15.30 uur Belgische tijd) in de buurt van Jianli, in de provincie Hubei. Het was op weg van Nanking, in het oosten van China, naar Chongqing, in het centrum van het land. Het vaartuig met 458 mensen aan boord, onder wie 47 bemanningsleden, zou door het hevige stormweer in de problemen zijn geraakt.

Het schip kapseisde, wat de hoop op overlevenden drukt. Volgens de kapitein, die kon worden gered, gebeurde dat toen het schip in een wervelstorm terechtkwam. Aan de reddingswerkzaamheden nemen meer dan tien schepen deel. Maar de werkzaamheden worden sterk bemoeilijkt door hevige regen en wind.

De opvarenden zouden voornamelijk bejaarde Chinese toeristen zijn, naast 47 bemanningsleden en 7 medewerkers van reisbureaus. Er zijn voorlopig geen aanwijzingen van buitenlandse opvarenden. De boot voer van Nanking in het oosten naar Chongqing in het zuidwesten, een afstand van zo'n 1.200 kilometer.

Het passagiersschip, Eastern Star gedoopt, werd gebouwd in 1994 en heeft een capaciteit van meer dan 500 passagiers. Op de plaats van de ramp is het water zo'n 15 meter diep.

.

Nu in het nieuws