BBT rukt uit voor dronken man vlak bij Sinksenfoor

Print
Antwerpen 2060 / Borgerhout - Een dronken, gewapende man is gisterenavond opgepakt door het Bijzondere Bijstandsteam. De arrestatie gebeurde op een boogscheut van de Sinksenfoor. Enkele straten waren afgesloten.

Het was alle hens aan dek voor de Antwerpse politie gisterenavond. Op het kruispunt van de Pothoekstraat, de Halenstraat en de Schijnpoortweg was een dronken man gesignaleerd. De man was eerder al in de buurt opgemerkt en was duidelijk boven zijn theewater.

Getuigen zagen bovendien dat hij met een pistool in de hand een woning aan de Schijnpoortweg binnenstapte. Onmiddellijk werden de grote middelen ingezet. De omgeving van het pand werd afgesloten. In meerdere straten werd al het verkeer stilgelegd. Dat zorgde voor heel wat hinder in de omgeving van de Sinksenfoor - die staat achter de hoek van de feiten opgesteld.

Ondertussen waren de snelle responsteams van de politie ter plaatse gekomen. Het is net voor deze situaties dat die teams in het leven werden geroepen. De agenten in die teams zijn steeds gewapend met een MP5-machinegeweer. Ze rukken uit als de situatie voor een gewone interventieploeg te gevaarlijk is.

“Omdat er sprake was van een gewapend persoon, werd besloten om het Bijzondere Bijstandsteam (BBT) ter plaatse te laten komen”, vertelt politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens. “In afwachting hebben de snelle responsteams en de interventieploegen de situatie ter plaatse bevroren.”

Replica

Enkele tientallen minuten later zagen de vele nieuwsgierige buurtbewoners hoe tot de tanden bewapende leden van het BBT de woning binnendrongen. Even later werd een 54-jarige man buitengebracht. Zijn wapen, een replicapistool, werd later in de woning gevonden. Volgens onze bronnen zou de man gisteren door het lint zijn gegaan na het overlijden van zijn echtgenote.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio