Moslims zoeken via Facebook investeerders voor halalslachthuis

Foto: Belga

Moslims zoeken via Facebook investeerders voor halalslachthuis

Print
Antwerpen - De moslimorganisatie Al Mawada overweegt een benefiet te organiseren voor de oprichting van een halalslachthuis. Een Facebook-oproep kreeg bijzonder veel respons.

De beslissing van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) om tijdens het Offerfeest het ritueel onverdoofd slachten van dieren alleen toe te laten in de erkende slachthuizen blijft de gemoederen beroeren. De moslimgemeenschap vreest voor capaciteitsproblemen.

Al Mawada heeft ervaring met benefiets voor moskeeën en goede doelen. De organisatie lanceerde gisteren het idee van een grote geldinzameling voor de aankoop van een slachthuis voor moslims op de sociale netwerksite Facebook.

“Door zelf iets te doen aan het capaciteitstekort, voorkomen we chaos en vermijden we dat de mensen thuis illegaal gaan slachten”, zegt Saïd El Kaouakibi, voorzitter van Al Mawada. “Dat wil niemand. Daarom onze oproep. We willen kijken of de moslims er mee bezig zijn.”

Dat laatste blijkt wel degelijk het geval te zijn. De Facebook-oproep krijgt immens veel reacties. “De jonge generatie is begaan met de moslimidentiteit en vreest dat die onder druk staat”, zegt El Kaouakibi.

Lees dinsdag het hele artikel in Gazet van Antwerpen

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio