© *

Huiszoeking bij voorzitter politievakbond

Het gerecht heeft vorige week een huiszoeking gehouden bij Gert Cockx, de voorzitter van politievakbond NSPV. Na een klacht is het parket van Mechelen een onderzoek gestart naar fraude in de schoot van de vakbond, schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag. Het parket wilde in de krant niets kwijt over de grond van de zaak.

gjs

De huiszoekingen gebeurden zowel bij Cockx thuis als op de zetel van de politievakbond NSPV. Volgens Het Laatste Nieuws zou 'een voorname bron' melding hebben gemaakt van tienduizenden euro’s die zijn verduisterd na een bestelling van jasjes en petjes met het nieuwe logo van het NSPV.

Cockx zelf doet de zaak af als 'een rondje moddergooien' vanwege zijn voorganger Philippe Vanhamme, met wie hij jarenlang strijd heeft gevoerd. Cockx is gerust in de afloop van het onderzoek. 'Ik heb mezelf niets te verwijten'.

Politievakbond NSPV kwam in het verleden al in het nieuws met een onfrisse zaak. De intussen overleden Paul Van Keer, ook ex-voorzitter, zou met gelden van de vakbond op barbezoek geweest zijn. Hij werd in 2009 veroordeeld tot een lichte straf, twaalf maanden met uitstel. Ook toen lag een klacht van Vanhamme aan de basis.