Louise-Marie tiende vondeling in Antwerpen

Print
Antwerpen - Louise-Marie: zo heet de tiende vondeling in Antwerpen, de achtste al die in de schuif van Moeders voor Moeders in de Borgerhoutse Helmstraat werd achtergelaten. De baby – drie kilogram bij de geboorte – verkeert in blakende gezondheid.

Het meisje werd al begin april te vondeling gelegd, maar Moeders voor Moeders en het Antwerpse OCMW maakten de vondst pas gisteren bekend. Door de publieke aandacht uit te stellen, hoopten ze de moeder van het kindje de kans te geven om op haar beslissing terug te komen. Dat is tot nog toe niet gebeurd.

Voor zover bekend is dit kindje de achtste vondeling die bij Moeders voor Moeders terechtkwam sinds de start van de vondelingenschuif in 2000. De laatste, algemeen bekend onder de schuilnaam “Jules”, dateert van december vorig jaar, al werd dat pas in februari bekendgemaakt. Het is niet ongewoon dat er na één geval, mogelijk door kopieergedrag, vrij snel een nieuw volgt.

Puzzelstukje

“Afgaande op de manier waarop de navelstreng was verzorgd, bleek duidelijk dat de baby niet met medische hulp ter wereld is gekomen”, zegt OCMW-voorzitter Fons Duchateau. “De persoon die het kindje in de vondelingenschuif achterliet, heeft een puzzelstuk meegenomen waar zij/hij zich later mee kan identificeren.” De moeder heeft na de feiten nog zes maanden om zich te melden voor het kind geadopteerd kan worden. Ook nadien mag ze zich uiteraard nog identificeren om contact te zoeken of een boodschap door te geven.

Voorlopig verblijft Louise-Marie al bijna twee maanden bij een adoptiegezin. Over vier maanden kan dan de definitieve adoptieprocedure starten. 

Met de vondst van de baby steekt ook het debat over discrete en zelfs anonieme bevallingen weer de kop op. Lees alles daarover in uw krant.

 

Twee keer voogd van een vondeling in vijf maanden tijd. Sommige aspecten van de job zullen wel nooit wennen. Maar blij...

Posted by Fons Duchateau on dinsdag 2 juni 2015

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio